Alarma auto: Cum arată un sistem de securitate auto în 2018?

On: person Posted By: Baciu Cornel comment Comment: 0 Hit: 304

Cândva, toată lumea avea o sirenă în mașină. Pentru că furtul de mașini este la apogeu și te întrebi dacă cineva trece pe lângă mașina ta, sari din pat, ieși pe fereastră să vezi dacă totul este în regulă și oprești cu telecomanda. Dar acum, nu prea multe mașini ies din fabrică cu sirene și sunt instalate puține mașini aftermarket. Cât de sigure sunt alertele din 2018?

În trecut, alarmele auto constau dintr-un claxon simplu cu un senzor încorporat care prezenta un set de cântece binecunoscut. Toate alarmele sunt la fel, dacă se stinge una, va trebui să te uiți la mașină pentru avarii pentru a ști dacă este a ta sau a altui vecin. Alarma este simplă, iar ulterior pot deschide ușa prin radiocomandă, pot porni motorul de la pager etc.

O sirenă încă instalată din fabrică pe o mașină nouă poate face ceva util, dar nu trebuie să fie... nouă. Sirenele moderne simple armează și dezarmează, deschid ușile, dar au și senzori de presiune și mișcare. Adică, dacă geamurile din mașină sunt sparte în timp ce alarma este setată, schimbând presiunea internă, alarma se va declanșa. La fel, dacă mașina se mișcă, parcă cineva vrea să se urce pe ea pe platformă.

Dar nimeni nu va cumpăra o sirenă ca aceasta pe care să o pună pe mașină în 2018. Pentru că sirenele de astăzi sunt mai sofisticate și mai inteligente. De fapt, așa se numește: Alerte inteligente. Sunt sirene ușor de instalat care se potrivesc direct în portul OBD al mașinii. Sunt alarme care pot fi controlate de la un pager, telecomandă sau direct de pe un telefon mobil.

De aici puteti cumpara piese auto

Cea mai inteligentă alarmă auto nu mai este doar o simplă alarmă, ci un adevărat sistem de informare. Sirena asigură atât partea de siguranță și aceasta este pentru a vă anunța dacă există vreo spargere sau mișcare a mașinii și dacă există vreo fluctuație de curent. Dar face mult mai mult decât atât. De exemplu, sirena oprește complet motorul cu un alt cod criptat, așa că doar un semnal de la radiocomandă sau telefonul mobil al proprietarului îl poate dezarma. Practic, hoțul s-a urcat degeaba în mașină pentru că nu a putut pleca cu ea.

Totodată, sirena oferă posibilitatea de urmărire prin GPS a mașinii. Intri în aplicația producătorului, unde poți afla unde se află mașina ta în timp real. De asemenea, aici puteți afla cât de repede merge mașina, cât de mult combustibil consumă, modelul de condus al șoferului și multe altele. Acest aspect se adresează, de obicei, persoanelor cu flote, pentru a se asigura că angajații nu fură benzină și nu își bat joc de mașină.

Aceste sirene inteligente, controlate de telefoane mobile, pot porni și motorul mașinii de la distanță. Acest lucru este în cazul în care doriți să vă încălziți mașina înainte de a porni la drum iarna. Dacă știe să o citească, vă pot oferi și tot felul de informații pe care le primește de la computerul mașinii. Cum ar fi presiunea în anvelope, combustibilul rămas, probleme tehnice, erori etc.

În concluzie, alarmele de astăzi nu sunt simple bipuri când cineva se apropie de mașina ta. Există sisteme inteligente care vă protejează mașina, oferindu-vă și o gamă largă de beneficii și informații pentru a vă ușura viața.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December
To top
Scrie-ne
WhatsApp Chat

Înregistrare cont nou