Ce cumpărăm când avem nevoie de faruri: OEM, aftermarket sau dezmembrari?

On: person Posted By: Baciu Cornel comment Comment: 0 Hit: 1208

Fără îndoială că farurile auto sunt unul dintre cele mai populare elemente auto din România din simplul motiv că există multe accidente frontale minore. Ca urmare a acestor accidente, farurile se întâmplă să fie sparte sau sparte într-un moment în care șoferii caută un far nou sau o pereche de faruri. În acest moment, s-a confruntat cu trei opțiuni: faruri OEM, faruri aftermarket și faruri dezasamblate. Care solutie este cea mai buna?

Faruri auto OEM

Cand ne referim la OEM, ne referim la faruri originale, de unde si denumirea: Producator Echipament Original. Acestea fiind spuse, dacă dețineți un BMW, puteți merge la un reprezentant sau la un magazin și puteți comanda un far original cu sigla BMW pe el.

Aceste faruri sunt de departe de cea mai bună calitate deoarece respectă standardele producătorului și ale mașinii originale și trec prin cel mai strict control al calității. Deci, dacă doriți să vă asigurați că piesele se potrivesc perfect, nu sunt necesare ajustări, iar mașina va rămâne apoi exact așa cum a părăsit din fabrică, comandați un far auto OEM.

Singurul dezavantaj al farurilor originale este prețul. Prețurile pentru farurile OEM sunt cele mai mari din orice categorie discutată aici. Dar este normal pentru că atunci când vrem calitate, trebuie să plătim mai mult.

Deci farurile OEM sunt cele mai bune, se potrivesc perfect pe mașină, sunt certificate, dar au cel mai mare preț.

De aici puteti cumpara piese auto

Faruri auto aftermarket

Ce facem când nu avem buget să cumpărăm niște faruri OEM, dar tot ne dorim faruri noi pentru mașina noastră? Am cerut unul dintre cele două faruri aftermarket. Adică faruri noi, dar nu originale, ci produse de altă firmă, mai mult sau mai puțin cunoscută. Cele două categorii principale de faruri aftermarket sunt farurile standard, care sunt în concordanță cu mașina originală, și farurile modificate, care sunt specifice mașinii respective, dar sporesc estetica exteriorului.

În general, farurile aftermarket sunt produse cu acordul producătorului auto, dar nu au marca de omologare a producătorului, ci doar marca de omologare a diferitelor autorități. Farurile lor sunt de o calitate inferioară față de farurile OEM, majoritatea fiind fabricate în China, cu materiale mai ieftine care se degradează mai ușor în timp. De exemplu, suprafețele din plastic își pot schimba culoarea mult mai repede decât farurile originale.

Cel mai mare avantaj al farurilor auto de pe piața de schimb este prețul lor scăzut. Daca farurile originale Volkswagen Golf Mk7 costa 650 lei, noi, daca comandam faruri aftermarket, pretul este de aproximativ 300 lei. Așadar, dacă ne dorim și o piesă nouă, avem opțiunea unui far aftermarket.

Demontarea si montarea farurilor auto uzate

Există un alt tip de proprietar de mașină care vrea să rămână în mașina originală, adică există piese OEM, dar nu există bani pentru a cumpăra o mașină nouă. Așa că preferă să cumpere farurile originale, nu după vânzare, ci dezasamblare.

Scoaterea farurilor auto este de obicei o soluție bună atâta timp cât verificăm achiziția. De aceea, in cazul plasarii unei comenzi online este necesara verificarea la fata locului sau alegerea modului de livrare cu inspectie. Pentru că farul dezasamblat este foarte probabil să aibă unele defecte: urechi sparte, sticlă mată, resturi etc. Prin urmare, cel mai bine este să verificați ce am achiziționat înainte de a plăti.

Singurul avantaj al scoaterii farurilor este ca avem posibilitatea de a gasi piese de calitate in stare buna la masinile de import si demontate, care sunt originale. Dar prețul nu este mic, ci aproape de prețul accesoriilor aftermarket. Prin urmare, dacă vrem să cumpărăm piese originale pentru foarte puțini bani, trebuie să cumpărăm din dezasamblare.

Care opțiune de faruri auto este cea mai bună atunci când avem nevoie de ea?

Dacă avem un accident, sau mai simplu spus, farul este spart și nu mai este bun, trebuie să ne gândim ce vrem să facem. Dacă mașina este nouă, perfectă și originală, merită să cumpărați faruri OEM. Dacă mașina este mai veche și investiția în faruri originale nu are sens, apelăm la una dintre opțiunile mai mici, faruri noi aftermarket sau faruri OEM, dar ambele sunt second-hand. Totul depinde de ceea ce vrem să facem. Poate cel mai de succes din România este însă noile faruri aftermarket.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December
To top
Scrie-ne
WhatsApp Chat

Înregistrare cont nou