Barele de portbagaj: care sunt bune si care iti vor face probleme?

On: person Posted By: Baciu Cornel comment Comment: 0 Hit: 1226

Cei care au ceva mai mare și mai lung de transportat, sau un portbagajul cutie, poate un portbiciclete, o pot face pe acoperiș. Dar pentru asta, vei avea nevoie de niște stâlpi pe care îi poți instala. Dar nu toate barele de tavan sunt recomandate. Unele sunt destul de bune, dar unele se pot dovedi a fi o adevărată bătaie de cap.

Barele de tavan au multe utilizări. Sunt câțiva șoferi mai aventuroși care își ridică chiar și un cort pe acoperiș pentru a dormi în timp ce ies în natură. Dar majoritatea le folosesc pentru a monta biciclete sau portbagaj în stil „sicriu”. Dar, ca orice altă piesă, există bare și bare. Cu alte cuvinte, există plafoane scumpe și ieftine, bune și rele. Cum să le distingem?

În primul rând, dacă vă puteți permite, cel mai bine este să cumpărați niște tije de tavan originale direct de la importator. Acestea sunt puțin scumpe, dar sunt făcute pentru mașina dvs. și se potrivesc perfect. Dar cel mai mare avantaj este că sunt proiectate să fie silențioase. Acestea fiind spuse, sunt aerodinamice și vă permit să conduceți la viteze mari fără a auzi zgomote ciudate.

Puteți cumpăra, de asemenea, niște bare de acoperiș aftermarket, dar numai dacă sunt concepute special pentru mașina dvs., adică construite special. Există producători mari, precum celebrul Thule, care oferă produse de calitate. Nici acestea nu sunt ieftine, dar sunt de înaltă calitate și vă oferă aceleași beneficii ca și originalul. În timp, rezistența lor crește, dar sunt capabile să suporte greutăți mai mari.

De aici puteti cumpara piese auto

Din păcate, majoritatea șoferilor doresc să economisească bani și să folosească bare de acoperiș generice. Acestea provin de la o marcă necunoscută, sunt fabricate din oțel și au un profil dreptunghiular. Când economisești bani și plătești doar 120 de lei pentru o pereche de bare de acoperiș în loc de 280 de lei pentru o pereche de Thule, îți dai seama de greșeală când vrei să treci peste 70 km/h. Ghidonul și profilul pătrat vor începe să fluieră foarte tare. Adică enervant, obositor, chiar asurzitor la viteze mari. Dar te obișnuiești, ca alternativă, trebuie doar să le schimbi.

Există și câteva modele din fabrică care au deja instalate bare de acoperiș. De obicei este vorba despre o mașină de tip SUV sau minivan. Barele au un profil special care nu face zgomot la rulare, ceea ce le face perfecte, dar nu prea prezinta rezistenta adaugata la sarcina. Majoritatea barelor de tavan au o limită de numai 30 kg. Dacă instalăm bare de armare mai scumpe, de calitate superioară, putem crește această limită la 70 kg. Oricum, este bine de știut că trebuie să respectăm întotdeauna limitele de greutate ale stâlpilor, altfel s-ar putea să le rupăm și să ne trezim îndoit tavanul.

Așadar, dacă doriți să vă transportați bicicleta, bagajele suplimentare sau barca de pescuit în timpul vacanței, cel mai bine este să cumpărați niște bare bune care sunt specifice modelului dvs. Nu fi zgârcit cu cumpărături de marcă obscure, pătrate, deoarece sunt din oțel, ruginesc în timp, iar zgomotul de la viteze mari te va face să le arunci imediat la gunoi.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December
To top
Scrie-ne
WhatsApp Chat

Înregistrare cont nou