Ștergătoarele auto: de ce se sparg și cu ce să le înlocuim?

On: person Posted By: Baciu Cornel comment Comment: 0 Hit: 938

Ștergătoarele auto sunt una dintre cele mai utilizate piese auto la mașinile noastre. Ele sunt în esență un mijloc de siguranță, deoarece mențin vizibilitatea în condiții de ploaie și zăpadă. Din cauza utilizării intense, ștergătoarele defectează din când în când, ca toate piesele în mișcare. Dar de ce se sparg ștergătoarele?

Dacă nu sunteți nemulțumit de vecini sau pietoni pentru că parcați greșit și îndoiți ștergătoarele, este deteriorat din alt motiv. Adică pentru că parbrizul nu este curat. Aici ne referim la anotimpul cald, când parbrizul este acoperit cu frunze, găini, praf și alte murdărie, dar și la iarnă, când mulți șoferi încearcă să curețe parbrizele pline de gheață.

Ștergătorul în sine nu este ușor deteriorat, deoarece întregul ansamblu ștergător este un mecanism metalic fiabil. Dar numai fulgii sunt deteriorați. Sunt fabricate din cauciuc subțire care se îndoaie peste suprafața parbrizului. Ștergătorul este conceput special pentru a curăța apa de pe suprafețele netede, nu de orice alte depuneri. Și când folosim ștergătoarele pentru a îndepărta murdăria de pe parbrizele uscate, le deteriorăm. Pentru că cauciucul lamei, fără peliculă subțire de apă, se va freca și se va uza pe sticlă și se va rupe în acel moment.

Cu toate acestea, când am încercat să ștergem parbrizul iarna, lama ștergătoarelor se rupea adesea când era înghețată. Foaia de cauciuc trebuie să fie flexibilă, subțire în două sau trei locuri, iar dacă este trasă cu mâna, se va rupe ca o foaie de hârtie. Când lamelele îngheață pe parbriz și folosim mecanismul de ștergere, forțăm acele puncte subțiri ale lamelelor să se rupă.

De aici puteti cumpara piese auto

De asemenea, putem deteriora parbrizul daca stergatoarele sunt folosite incorect cand parbrizul nu este ud. Drept urmare, praful depus în timpul zilei devine șmirghel, care poate întuneca stratul exterior neted al parbrizului și poate crea mici găuri și zgârieturi în sticlă. De asemenea, dacă, dintr-un motiv oarecare, o pietricică mică sau un fir de nisip este prins în lama ștergătoarelor care nu este umedă, va provoca zgârieturi pe toată durata deplasării ștergătoarei.

O mare greșeală pe care o fac șoferii este să cumpere ștergătoare ieftine atunci când cele originale de pe mașina lor sunt stricate. Stergatoare ieftine, cate 10-20 de mine bucata, din materiale slabe si s-au spart in cateva luni. Cauciucul este de fapt un plastic prost rezistent, lama nu se etanșează bine de parbriz și se va rupe cu puțină forță.

Cea mai bună soluție este să cumpărați ștergătoare de înaltă calitate concepute special pentru mașina dvs. În ceea ce privește compatibilitatea ștergătoarelor, fiecare mașină are un model specific de ștergător cu lamele atașate într-un mod special. De exemplu, stergatoarele Dacia nu se potrivesc cu Renault sau stergatoarele BMW nu se potrivesc cu VW. Când comandăm ștergătoare, trebuie să știm ce cumpărăm.

Daca vrem sa instalam niste stergatoare care sa reziste multi ani, trebuie sa apelam la firme consacrate precum BOSCH, Valeo sau SWF. Sunt ștergătoare dedicate, realizate din materiale de înaltă calitate, care curăță bine parbrizul.

Poate că arată ca lucruri ieftine, obișnuite și neimportante. Dar ștergătoarele sunt elemente de care trebuie să avem grijă permanent. Nu știm când va începe să plouă, iar dacă ștergătoarele noastre sunt sparte sau de proastă calitate, vom avea probleme de vizibilitate și riscăm accidente.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December
To top
Scrie-ne
WhatsApp Chat

Înregistrare cont nou